Over ons

Sinds 1995 is Transtolk B.V. gevestigd op Transportcentrum Coldenhove in Maasdijk. Wij zijn een modern bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in verschillende vormen van transport. Het vervoer van groente, fruit, bloemen en planten is het kernpunt van ons bedrijf gebleven.

Geschiedenis

Al bijna 60 jaar ervaring

Nadat hij twaalf jaar als chauffeur bij verschillende tarnsportbedrijven in de groente – en fruitsector had gewerkt was voor Goof Stolk de tijd gekomen voor zichzelf te beginnen. In 1961 begon hij met zijn Mercedes 312 met open laadbak het bedrijf ‘Internationaal Transport G. Stolk’. In 1962 deed het Duitse bedrijf EDEKA als klant zijn intrede en werd de Mercedes voorzien van een huif. Daarnaast werd er een tweede vrachtwagen met aanhangwagen aangeschaft.

Door verdere uitbereiding van de klantenkring reden er in 1965 al zeven trucks van en naar het Saarland. In 1966 werd een ander bedrijf door Goof Stolk overgenomen, waardoor het aantal vergunningen zich sterk uitbreiden. Tevens werd overgegaan tot de aanschaf van een combinatie met isotherm laadbakken. Voor de continuïteit in de rustigere wintermaanden werd in 1968 begonnen met transporten naar Scandinavië. Een nieuwe relatie in de baggerwereld leidde in 1970 tot de aanschaf van diepladers en open trailers. Als gevolg hiervan werd er vanaf nu ook getransporteerd naar een groot aantal nieuwe landen in Europa. In 1985 richtte Ton Stolk het bedrijf ‘Transtolk’ op. Een jaar later werd het bedrijf samengevoegd met ‘Internationaal Transtolk G. Stolk’ en dat leidde tot ‘Transtolk B.V’.